Auteur, Spreker en Adviseur

/Auteur, Spreker en Adviseur
Auteur, Spreker en Adviseur 2018-10-07T15:07:41+00:00

Auteur van Ondernemen voor Coaches

Over Sander Goethals

Mijn passie is het ondernemerschap, hier ben ik laaiend enthousiast over. Ik vind het dan ook prachtig als mensen ondernemen vanuit hun persoonlijke missie om anderen te helpen (zoals coaches dat doen). Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren!

Mijn naam is Sander ik help startende coaches bij het ondernemen zodat ze een bloeiende coachpraktijk opzetten.

Waarom ik dat doe? Vanwege de zingeving en impact die ik ermee heb.

Ik kom namelijk al jaren bij verschillende grote organisaties over de vloer. Daarbij zijn er dagen dat het werk dat je verzet hebt opgaat in het groter geheel. De momenten die ik het mooiste vond waren de momenten dat mijn bijdrage er echt toe deed. Daarvan heb ik geleerd dat ik een bijdrage wil leveren aan het succes van anderen. Als ik coaches in staat stel om mensen te helpen dan is mijn impact veel groter dan ik in mijn uppie ooit zou kunnen realiseren.  Dat voelt heerlijk!

Hoe ben je erbij gekomen om coaches te helpen bij het starten van een eigen praktijk?

Zelf ben ik ook ooit gecoached en daardoor ben ik overtuigd geraakt van de kracht van coaching. Sinds 2015 ben ik initiatiefnemer van Coachgezocht.nu een platform waar coaches zich kunnen presenteren aan coach zoekenden middels profielen en waarmee coachees een passende coach kunnen vinden.

In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat een minderheid van de coaches energie haalt uit het ondernemerschap en een meerderheid dit als noodzakelijk kwaad ziet. Dat is zo zonde! Op die manier zijn er mensen met een hulpvraag die hun passende coach mislopen en genoegen moeten nemen met een minder passende coach of zelfs daardoor helemaal geen coaching krijgen.

Vertel eens wat meer over jezelf

Ik woon in het gezellige Woerden met mijn vrouw en 2 kinderen. Oorspronkelijk kom ik uit de regio Rotterdam. Daar heb ik eerst bedrijfseconomie gestudeerd en ben gaan werken als assistent accountant en administrateur. Later heb ik organisatiepsychologie gestudeerd en nog wat gesnuffeld aan sociologie.

Vanaf 2010 ben ik zelfstandig organisatieadviseur met een focus op proces management waarbij ik organisaties zoals Menzis, Nationale Nederlanden, Zilveren Kruis Achmea, Scheepvaart en transport college, Zorginstituut Nederland, het CAK en Mediq Nederland geholpen heb met het stroomlijnen van hun bedrijfsprocessen.

De adviesvaardigheden en het leggen van verbanden om te komen tot nieuwe inzichten is ook iets wat ik in mijn werk met coaches veelvuldig gebruik. Ik vind het leuk om met de verschillende coaches te werken. Het prikkelt mijn leergierigheid en ik kan er mijn energie in kwijt. Ik sta soms echt te stuiteren van de adrenaline als ik een coach verder heb kunnen helpen.

In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool, bezoek ik festivals, ga ik er op uit met mijn gezin en luister ik graag naar muziek (hobby DJ).

Spreekt mijn verhaal je aan? Bekijk dan ook even mijn boek of mijn aanbod voor de Ondernemen voor Coaches Masterclass.